Meneer en Mevrouw Theelicht

Verhaaltje gemaakt door Emily

Mevrouw theelight

Er was eens een kerstdag net als de andere kerstdagen. Maar op een dag waren de kaarsen op en meneer Theelicht vroeg aan  de mevrouw Theelicht: “Kun je een nieuwe kaars voor mij kopen want ik moet nog wat eten voorbereiden voor Kerstmis”. Maar mevrouw Theelicht zei: “Dat kan niet want er zijn geen kaarsen meer te koop”.

Meneer theelicht

Dus bedacht meneer om zelf kaarsen te maken! En vroeg om wat overgebleven kaarsvet. “Dan kan ik daar een prachtige kerstkaars van maken”, zei meneer Theelicht. “Uuuuh”, zei de mevrouw. “Ik weet het niet echt. Ik ga wel even zoeken op zolder. Daar bewaar je altijd alle resten kaarsen. Ah kijk, hier heb je wat kaarsvet, alsjeblieft. Nu kun je wat kaarsen maken. Maar weet je wat je moet doen om een kaars te maken”? “Natuurlijk, ik denk het wel, verteld meneer”. Op zijn werk heeft hij gezien hoe iemand een kaars heeft gemaakt. “Goed, ik heb eerst een rond vormpje nodig en een lont en kaarsvet heb ik al”, verteld meneer Theelicht. “En nu nog alleen ….. een pan met heet water en dan kan ik aan de slag. En o, ik moet nog iets aan de onderkant plakken zodat het niet op de tafel lekt. Anders zit het helemaal onder de plak. Ik ga zo snel als ik kan kaarsen maken”.

Uurtje later…

“Wow”, zegt mevrouw. “Wat heb jij een mooie kaars gemaakt! Wil je er meer maken voor het kerstfeest? Misschien kunnen we voor de hele buurt een kaarsje maken. Want we krijgen van de buren altijd een mand met chocola en andere lekkere dingen om te eten en dan zien ze ons eindelijk iets terug doen!”

Groetjes Emily.Emily

Pimp je kaars

Versiert door Emily

Hoe leuk is het om iets persoonlijks te maken! Om op de kaars te kunnen tekenen of schrijven gebruiken wij vloeibare wax. Deze kun je bijvoorbeeld vinden bij de Hema. De stiften kun je prima een jaar (of misschien wel langer) na openen weer gebruiken. Wel even het tuutje doorprikken 😉
Na het versieren zal het een half dagje moeten drogen voordat je het als cadeautje kunt inpakken. Wanneer je het er te dik hebt op gedaan, zul je toch wel langer moeten wachten.
Veel plezier!

versieren 1 versieren 2

versieren 3 versieren 4

Groetjes Emily.Emily

Scroll naar boven